Hrvatski radio

Radio Zadar

Ninu turistička nagrada "Simply the best 2021"

26.11.2021.

10:02

Autor: HRT Radio Zadar

izvor: PR

izvor: PR

Foto: - / -

Turistička zajednica grada Nina dobitnik je godišnje turističke nagrade "SIMPLY THE BEST 2021" u kategoriji novih turističkih proizvoda u turizmu koju dodjeljuje UHPA - Udruga putničkih agencija i časopis Way to Croatia.

"Simply the best" je tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu. Nagrada je primljena za projekt "Slidite stope moje" kako je u 2021. bio službeni naziv serije besplatnih kostimirani turističkih razgledavanja kraljevskog grada Nina kroz ulogu pjesnika Zoranića u pratnji vile Hrvatice.

Usprkos pandemiji Covid 19, pažljivim organiziranjem, uz primjenu propisanih mjera kostimirani turistički vodiči su u ulozi Petra Zoranića Ninjanina i vile Hrvatice u predsezoni i post sezoni te tijekom glavne sezone odradili niz vođenja unutar kojih su na nekoliko mjesta izvodili performans iz hrvatskog romana "Planine".

Taj program Living history kao novi turističkih doživljaj kvalitetne razine prepoznat je od turističkih djelatnika te je tako Nagrada Simply the best stigla u Nin.

Turistički djelatnici iz ninske turističke zajednice Marija Dejanović i Ana Glavan, te turističke agencije "Nin turizam" Kristijan Čvrljević sudjelovali su u poslovnom dijelu godišnjeg okupljanja Turističke burze PUT kojoj je cilj susret nositelja ponude i potražnje turističkih usluga te predstavljanje sadržaja i novosti u turizmu.

Više o turističkom susretu:

U okviru 22. Turističke burze PUT najstarijeg hrvatskog B2B susreta kojeg organizira DMK Vall 042 d.o.o. i UHPA-Udruga hrvatskih putničkih agencija, a okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, pružatelja turističkih usluga, hotelijerstva i restoraterstva te sustava turističkih zajednica. Uz stručne sadržaje i aktivnim druženjem sudionika dodjeljuju se godišnje nagrade za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu "Simply the best".

Nagrada je utemeljena 2009., a zajednički je dodjeljuju UHPA i specijalizirani turistički magazin "Way to Croatia", a u 6 kategorija: Ugostiteljstvo, Manifestacije, Novi projekti, Putničke agencije, Posebna priznanja za doprinos razvoju turističke ponude destinacije i Osoba godine. U predlaganju za nagradu sudjeluju putničke agencije, turističke zajednice, novinari, turistički mediji, tvrtke, udruge i pojedinci iz turističko-ugostiteljskog sektora. Ove godine dodijeljeno je ukupno 38 nagrada. Ovogodišnje 22. okupljanje bilo je u Selcu uz domaćinstvo crikveničke turističke zajednice.

Ovogodišnja Turistička burza Put, u organizaciji DMK Vall 042 d.o.o. i UHPA okupila je u Selcu oko 180 djelatnika agencijskog poslovanja, sustava turističkih zajednica, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, turističkih novinara te drugih značajnih turističkih subjekata iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke i Slovačke.

izvor: PR

izvor: PR

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.