Hrvatski radio

Radio Zadar

Niti jedan pacijent koji je zbog Covida na JIL-u nije se cijepio

25.01.2022.

12:05

Autor: S. Jakšić Mandić

Cijepni punkt na Višnjiku

Cijepni punkt na Višnjiku

Foto: SJM / Radio Zadar

Na području Zadarske županije 195 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. U bolnicama je 81 oboljeli, a među njima 9 teško bolesnih je na respiratoru. Niti jedan od 12 bolesnika koji se od covid- infekcije liječe na Jedinici lintenzivnog liječenja u Općoj bolnici Zadar nije cijepljen - upozorava dr Edi Karuc, zamjenik ravnatelja. Komentirajući povećanje broja covid-pacijenata posljednjih dana dr Karuc navodi kako unatoč predviđanjima u javnosti da pandemija ide svome kraju, stanje u bolnici to ne potvrđuje: Pogotovo posljednjih dana imamo jako veliki broj hospitalizacija na dnevnoj bazi: u petak smo ih imali 16, što dosad nismo. Jesu blaže kliničke slike ali ipak postotak bolesnika koji završe u bolnici je dosta velik.

Dr Edi Karuc

Proteklih dana više je zaraženih i među djelatnicima zadarske bolnice - jučer ih je bilo 30, od 1600 zaposlenih, kaže Karuc. Puno ih je više zaraženo ali se puno brže vraćaju na posao. Već nakon 7 dana su na poslu, oboljelim kolegama su simptomi bili blaži, u roku od nekoliko dana prođu su prošli, naravno sve to ako su cijepljeni- komentira aktualno stanje u bolnici dr Karuc.

Podsjećamo na radno vrijeme cijepnpg punkta na Višnjiku : od ponedjeljka do srijede od 08:00 do 13:00 sati, četvrtkom i petkom od 15:15 do 20:45 sati, a subotom i nedjeljom od 08:00 do 12:00 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.