Hrvatski radio

Radio Zadar

16:37 / 20.05.2022.

Autor: HRT Radio Zadar/Hina

Nizozemski ACSI nagradio devet hrvatskih kampova koji su među 120 najboljih u Europi

TN Zaton

TN Zaton

Foto: Dino Stanin / Pixsell, arhivska fotografija

Nizozemska kompanija ACSI, jedna od vodećih specijalista za kamping u Europi, u Novom Vinodolskom je na posebnoj svečanosti nagradila devet hrvatskih kampova, koji su se prema izboru više od 50 tisuća europskih zaljubljenika u anketi ACSI-ja našli i među 120 najboljih europskih kampova, izvijestili su iz KUH-a.

KUH (Kamping udruženje Hrvatske) godinama surađuje s ACSI-jem, koji posluje od 1965. i u bazi imaju gotovo 10 tisuća kampova u Europi, a ove su godine pokrenuli i nagrade ACSI Awards za najbolje europske kampove po ocjeni korisnika, među kojima su dobitnici i hrvatski kampovi.


Od devet hrvatskih kampova među najboljima u Europi po izboru tih korisnika (više od 50 000 Europljana), kojima je ACSI dodjelio i narade, najboljim u Hrvatskoj je prepoznat istarski kamp Valkanela, dok su ostalih osam prepoznati po određenom segmentu ponude, lokaciji itd.


Kamp Straško je tako onaj s najboljim sportskim sadržajima, kamp Slatina je najbolji za ljubitelje pasa, dok je kamp Stobreč na najboljoj lokaciji u zemlji, a kamp Aminess Sirena najbolji za motorne kampere.


Kamping obiteljski resort Polidor Family ima najbolje zabavne sadržaje, kamp Valalta Naturist najbolji restoran, Zaton Holiday Resort najbolji bazen, a najbolji mali kamp po izboru u ACSI-jevoj anketi je Odmoree Camp & Hostel.


Osim nagrada kampovima, na svečanosti u Novom Vinodolskom, koja je okupila stotinjak turističkih djelatnika iz Hrvatske, uručena je i posebna nagrada za najbolju osobnost "Personality Award Croatia"'iskusnom turističkom profesionalcu Jerku Sladoljevu iz udruge Top camping.


Tim povodom izvrni direktor ACSI-ja Ramon van Reine je poručio da su njihove nagrade "jamstvo gostima za nezaboravan odmor, jer ta jamstva daju sami kampisti, s obzirom da su oni birali najbolje".


Ponosni na izbor i nagrade su i u KUH-u, čiji direktor Adriano Palman podsjeća da su hrvatski kampovi već godinama među najboljima u Europi, a ACSI-jeve nagrade to dodatno potvrđuju.


"Kamping industrija je iznimno dinamična i ponuda je sve veća i kvalitetnija, a mi u Hrvatskoj dobro pratimo tu dinamiku i godinama naši kampovi dobivaju razna priznanja i nagrade", naglasio je Palman.


Na dodjeli nagrada, kako prenose iz KUH-a, govorilo se i o trendovima i izazovima u kampingu, s naglaskom da trend smanjenja broja kamping mjesta i pretvaranje kampova u VIP luksuzna mjesta smanjuje dostupnost kampiranja mnogim obiteljima u Europi.


S te strane, uz zahvalu toj nizozemskoj kompaniji za dugogodišnju potporu hrvatskom turizmu, direktor krovne Hrvatske udruge turizma (HUT, u čijem je 'sastavu' i KUH) Veljko Ostojić je naglasio potrebu dodatnog poboljšanja lokalne regulative kako bi se još više potaknule investicije u kampove u Hrvatskoj.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.