Hrvatski radio

Radio Zadar

Njemačka vlada rizičnom proglasila i Zadarsku županiju

03.09.2020.

06:27

Autor: Hina

Foto/Toni Pajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto: - / -

Zadarska županija je uz Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju na crvenoj listi njemačke vlade zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom. Za njemačke građane to znači da se po povratku s odmora moraju testirati na koronavirus i ostati u samoizolaciji.

Njemačka je vlada novom popisu epidemiološki rizičnih područja dodala Zadarsku županiju i upozorila svoje građane da zbog povećanja broja slučajeva covida-19 ne putuju u našu županiju.
Njemački institut Robert Koch je u srijedu popisu rizičnih područja, uz popularna turistička odredišta Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju, dodao i Zadar, izvijestila je agencija dpa.
Upozorenje ne predstavlja i zabranu putovanja na ta područja ali sugerira putnicima da preispitaju svoje planove. Uz to omogućuje putnicima da otkažu putovanja bez dodatnih troškova.
Njemačka za područja visokog rizika smatra zemlje ili regije gdje je u sedam dana zabilježeno 50 ili više slučajeva zaraze novim koronavirusom na 100.000 stanovnika.
Proglašenje nekog područja rizičnim znači da oni koji se od tamo vraćaju s odmora moraju testirati na koronavirus i ostati u samoizolaciji dok ne dobiju rezultat testiranja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.