Hrvatski radio

Radio Zadar

Njemački putnički zrakoplov sletio u Zadar umjesto u Split

06.02.2020.

10:46

Autor: HRT Radio Zadar/HINA

Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Zrakoplov njemačkog avioprijevoznika sa 143 putnika na liniji Duesseldorf - Split sinoć je sletio u zadarsku zračnu luku, a ne u splitsku zračnu luku, doznaje se od voditelja Službe za prihvat i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvana.

"Taj je zrakoplov trebao u splitsku zračnu luku sletjeti u 18,55 sati, ali kad je bio u blizini Zadra, i prije no što se usmjerio ka Splitu, pilot je odlučio sletjeti u zadarsku zračnu luku", rekao je Melvan za Hinu.
Nisu mu poznati razlozi slijetanje tog zrakoplova u Zadar, ali rekao je da pilot takvu odluku donosi radi sigurnosti putnika. "U takvim slučajevima postoje tri moguća razloga za slijetanje zrakoplova u drugu zračnu luku, a to su: uvjeti na pisti gdje treba sletjeti, uvjeti u zraku i uvjeti vezani uz putnike u zrakoplovu. Nije nam poznato koji je od ovih razloga utjecao da se zrakoplov spusti u zadarsku luku", rekao je Melvan.

Dodao je da su u vrijeme predviđeno za slijetanje tog zrakoplova uvjeti u splitskoj zračnoj luci bili standardni i bez poteškoća i da se pet minuta nakon termina predviđenog za slijetanje njemačkog zrakoplova u tu zračnu luku prizemljio jedan drugi putnički zrakoplov. Na zadarskoj Zračnoj luci su nam rekli kako je njemački zrakoplov sletio u Zemunik radi bure koja je puhala na splitskom području. Dodali su kako su putnici autobisma prevezeni u Split.

A putnici iz Splita, njih 106, koji su trebali njemačkim zrakoplovom iz Splita otputovati za Duesseldorf prenoćili u hotelu te su autobusima prevezeni u Zagreb odakle će u poslijepodnevnim satima zrakoplovom putovati u Njemačku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.