Hrvatski radio

Radio Zadar

Noć muzeja: Vino i staklo, antika, pop-up...

30.01.2015.

07:00

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posjetitelje Muzeja antičkog stakla večeras uz dvije izložbe i radionicu puhanja stakla očekuje, koncert, bogata lutrija, te popust na muzejske suvenire. Novina je izložba "Vino i staklo" te degustacija vina Kraljevskih vinograda od 20 do 22 sata. Izložba "Sićaš li se" Narodnog muzeja ima koncept "Pop-up muzeja" koji predviđa da građani nekim predmetom ispričaju neku svoju zadarsku priču. Jubilarnu 10. Noć muzeja, Arheološki muzej Zadar obilježit će iznimno bogatom ponudom novih sadržaja u okviru programa s nazivom Antika na splavi. Upravo je novopostavljena antička zbirka izazvala veliko zanimanje posjetitelja, a u noći muzeja svakako će biti zanimljiv spoj antike i suvremene tehnologije.

petak 30.01.2015. od 18,00 - 01,00 sat: NOĆ MUZEJA u MAS Zadar– izložba „Vino i staklo“ – degustacija vina Kraljevskih vinograda

Odličnom sinergijom kulture i gospodarstva tj. Muzeja antičkog stakla u Zadru (MAS) i Kraljevski vinogradi d.o.o. napravljen je sretan spoj bogatstva prirodne i kulturne baštine koji je izrodio novi turistički suvenir Zadra .

Zadarski novi suvenir kao iznimno uspješan spoj kulture, gospodarstva, turizma  je nagrađen sa dvije srebrene medalje na međunarodnoj izložbi inovacija u Osijeku u studenom 2014 gdje je sudjelovalo 646 izložaka iz 17 država.

Novi suvenir Zadra je spoj bogatstva prirodne,  kulturne baštine i enološka i turističke ponuda zadarskog kraja.Novi suvenir koji bi svatko poželio je u sretnom spoju različitosti okusa, boja i mirisa i idealan spoj vrhunskog umjetničkog ostvarenja i ekonomske moći koja ih je kadra proizvesti kao spoj umjetnosti i turizma, autohtonosti i marketinga, želje da se pokloni nekom dragom i bude zapažen.Radi se o staklu i vinu tj. o proizvodima: staklenim dekanterima , posudama i predmetima koji su u antičko doba služila za čuvanje i konzumiranje vina (replike antičkog stakla) kojeg izrađuje Muzej antičkog stakla i vrhunskog vina od autohtonih sorti grožđa kojeg proizvode Kraljevski vinogradi d.o.o. Zadar od grožđa,  pošip, plavac i crljenak na sunčanim padinama Punta Skale.

 

Izložba "Sićaš li se" Narodnog muzeja ima koncept "Pop-up muzeja" koji predviđa da građani nekim predmetom ispričaju neku svoju zadarsku priču.

Jubilarnu 10. Noć muzeja, Arheološki muzej Zadar obilježit će iznimno bogatom ponudom novih sadržaja u okviru programa s nazivom Antika na splavi. Upravo je novopostavljena antička zbirka izazvala veliko zanimanje posjetitelja, a u noći muzeja svakako će biti zanimljiv spoj antike i suvremene tehnologije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.