Hrvatski radio

Radio Zadar

Noć punog miseca : mljeveno meso i dalje zabranjeno

30.07.2015.

11:35

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

14. Noć punog miseca počinje večeras i traje do 1.kolovoza. Večeras se otvara sajam domaćih proizvoda rukotvorina i suvenira na kojem će sudjelovati više od 80 izlagača. Mljeveno meso je zabranjeno - najavljuju organizatori iz Udruženja obrtnika Zadar. Drugi dan održat će se 1. Međunarodno natjecanje svirača usne harmonike.

Kao i prije 13 godina kada su organizatori dekretom zabranili mljeveno meso, autohtonost je i dalje glavno obilježje Noći punog mjeseca - ističe iz Udruge Propela Neno Stojaković.

        Isključiva ponuda bit će mediteranska da na neki način sačuvamo ono što nam je ostalo od naših starih, kako u kulturi, tako i u običajima koji danas pomalo nestaju , najavio je Stojaković. 

Drugi dan manifestacije posvećen je prvom međunarodnom natjecanju svirača usne harmonike. Organizator Dragan Brzoja iz Udruge Zvuci zavičaja: 

             Na manifestaciji će nastupiti 13 pojedinaca i skupina. Od tih 13 bit će petorica iz zadarskog kraja. Želim istaknuti i 3 orkestra iz Slovenije.
Organizatori se nadaju kako će i ove godine Noć punog miseca pokazati svo bogatstvo tradicije zadarskoga kraja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.