Hrvatski radio

Radio Zadar

Noćas gorjelo na Smiljevcu, čitav predio bio u gustom dimu

15.03.2017.

12:44

Autor: D. Perović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć u 23 sata i 1 minutu, Županijski vatrogasni operativni centar dobio je dojavu da na Smiljevcu, u ulici Ivana Lucića 35, gori obiteljska kuća. Na teren su odmah izašla četiri vozila Javne vatrogasne postrojbe sa osam djelatnika.

Ustanovili su da ipak ne gori kuća. Zapovjednik JVP Željko Šoša kazao nam je da se: nije radilo o kući nego se radilo o dvorištu kuće u kojem je na stotine i stotine crnih vreća od smeća punih plastičnih boca, cijevi i slično... To se zapalilo, tako da kuća nije gorjela ali su gorile te crne vreće sa plastikom, to je jedna ekološka bomba. Vatrogasci su požar brzo ugasili, kazao je Šoša: ali je bilo jako puno dima, čitav mjesni odbor bio je u gustom crnom dimu. Malo su nagorjela vrata od kuće, dakle, kuća nije oštećena, ali to je upozorenje da se takve stvari ne bi smjele držati na takvim mjestima. Jednostavno, pristup vatrogasnom vozilu nije bio moguć, morali smo vući cijevi 20 - 30 metara da bi uopće mogli doći do vatre, kroz to smeće. Policija je bila na licu mjesta, inspektor zaštite i policija utvrđuju uzroke požara a obaviještena je i Komunalna služba grada Zadra i, mi smo svoj dio odradili, ustvrdio je Željko Šoša. Jutros je vatrogasna smjena napustila požarište, a jedno vozilo je tijekom jutra patroliralo i provjeravalo da se plastika i nagomilano smeće ponovno ne upali.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.