Hrvatski radio

Radio Zadar

Noćas gorjelo u Vrani i kod Islama

31.08.2022.

07:51

Autor: Radio Zadar

Noćašnja intervencija na Vrani

Noćašnja intervencija na Vrani

Foto: DVD Pakoštane-Vrgada-Vrana / Radio Zadar

U županijskom vatrogasnom operativnom dežurstvu potvrdili su nam da je u 23 sata i 27 minuta u Vrani zabilježena vatrogasna intervencija. Došlo je do požara tave i niskog raslinja koji je brzom intervencijom pogašen. Opožareno je područje 100x100 metara površine. 

Na svojoj Facebook stranici DVD Pakoštane - Vrgada - Vrana zabilježio je da je na intervenciju izašlo 10 gasitelja sa 4 vozila. Ugašen je i  požar otvorenog prostora na području Privlake, Kurtići-Sabunike za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 29. kolovoza.

Jučer je u 17:20 sati ŽVOC Zadar zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora na području između Islama Grčkog i Islama Latinskog. Požarom je bilo zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 35 ha. U gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair, tri Air Tractora te ukupno 32 vatrogasca sa 11 vatrogasnih vozila iz IVP Zadar, SIVP Posedarje, JVP Zadar, Benkovac, DVD Posedarje i Ražanac. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 23:50 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.