Hrvatski radio

Radio Zadar

Nogometaši, liječnici, novinari, političari i svećenici igrali za žene

28.12.2015.

23:05

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako se u Krešinu domu igrala košarkaška utakmica, Zadrani su ispunili i dvoranu Mocire, gdje se igrao humanitarni nogometni turnir organiziran za kupnju office histerskopa. Rezultati nisu bili u prvom planu, nego želja da se pomogne liječenju pacijentica na Odjelu ginekologije u OB Zadar.

Takav uređaj, koji itekako pomaže liječnicima u dijagnostici tegoba maternice te pacijenticama olakšava preglede, nema nijedna javna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj. Cijena mu je oko 150 tisuća kuna, a pregled u privatnim klinikama u Hrvatskoj stoji oko pet tisuće kuna.

Pozivu na sudjelovanje u turniru odazvao se i velik broj profesionalnih nogometaša, a među njima i dvojica zadarskih internacionalaca Ivan Santini i Danijel SubašićPožurio sam svoj dolazak zbog ovoga i baš mi je čast da mogu sudjelovati u ovoj manifestaciji i tako pomoći našoj bolnici, rekao nam je Santini, koji je u nedjelju ponovno briljirao u dresu belgijskog Standard Liegea. Vratar hrvatske nogometne reprezentacije svoj je boravak u Zadru produžio samo zbog turnira. Već sutra ponovno će trenirati s kolegama iz AS MonacaDanas popodne sam trebao biti na treningu, ali sam zvao klub da dođem sutra ujutro i naravno, lipo je da se ovako nešto događa u našem gradu. I kad god bude trebalo, uvijek ću biti tu, rekao nam je Danijel Subašić. 

Za nogometne zvijezde iz Zadra zaigrali su još i Ješe, Tomasov, Buljat i Blatnjak. U dvoboju s nogometašima NK Zadra generacije 1987. igrali su neriješeno 2:2, ali su ipak bili bolji u izvođenju jedanaesteraca. A za tu je generaciju zaigrao i pokretač cijele akcije, dr. Luka Matak, koji je profesionalni nogomet zamijenio specijalizacijom na Odjelu ginekologije i porodništva u zadarskoj Općoj bolnici. Snage su odmjerili i liječnici s novinarima, članovi gradske uprave sa svećenicima, te dva ženska nogometna kluba za koje su igrale djevojčice. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.