Hrvatski radio

Radio Zadar

10:45 / 12.09.2017.

Autor: Suzana Dražić

Normalizira se stanje u zadarskoj bolnici

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dan nakon snažnog grmljavinskog nevremena, zadarska Opća bolnica, koje je pretrpjela veliku štetu, nastavila je s normalnim radom. Idućih dana procijenit će se posljedice nevremena ne samo u bolnici već i na novoj zgradi Poliklinike , izjavio je zamjenik ravnatelja dr Edi Karuc.

 Jučer se cijelo vrijeme radilo tako da smo i noćas do dva ujutro operirali. Tako da sustav nije stao i sve jedinice rade kao da je normalno. Već sada operiramo u tri kirurške sale. Blaže operacije smo odgodili, a ove koje su hitne njih radimo, kao i one neophodne kao što su operacije karcinoma, tumora. To nismo odgodili  i nastavljamo dalje. 

 Nova Poliklinika je na žalost pretrpjela milijunsku štetu, ističe dr Edi Karuc: 

  Ovaj smo tjedan imali u planu potpisivanje primopredaje Poliklinike ali jučer je i ona stradala. Velika  količina vode napunila je podrum, prvi kat nam je također procurio... Radi se o velikoj šteti, milijunskoj sigurno. Na sreću nije bilo opreme ali stradali su  podovi, vrata, drvenarija.  Jučer nam je pomogla  vojska, vatrogasci. Bilo je oko 6 do 7 pumpi koje su ispumpavale vodu do kasnih noćnih sati. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.