Hrvatski radio

Radio Zadar

Nova edukativna zona u Pećinskom parku Grabovača

31.05.2023.

11:02

Autor: Radio Zadar

Nova edukativna zona na području Pećinskog parka Grabovača

Nova edukativna zona na području Pećinskog parka Grabovača

Foto: PP Grabovača / -

U zadnjem tjednu svibnja otvorena je nova edukativna zona u Pećinskom parku Grabovača – UČIONICA NA OTVORENOM, namijenjena učenicima, studentima i svim sudionicima edukativnih programa Pećinskog parka.

Galerija
Nova edukativna zona na području Pećinskog parka Grabovača, Foto: PP Grabovača/-
Nova edukativna zona na području Pećinskog parka Grabovača, Foto: PP Grabovača/-

Učionica je obogaćena edukativnim sadržajima poput školske ploče, igre Križić-kružić, edukativnim panoima te velikim stolom za provedbu radionica. Javnoj ustanovi „Pećinski park Grabovača“ projekt „Učionica na otvorenom“ financiran je od strane Zaklade Adris, najveće korporativne zaklade u ovom dijelu Europe.


Opći cilj projekta Učionica na otvorenom je educirati i informirati lokalno stanovništvo i posjetitelje Pećinskog parka o krškom reljefu, georaznolikosti i bioraznolikosti područja te važnosti zaštite prirode i okoliša. Realizacijom projekta Učionica na otvorenom podignuta je kvaliteta izvođenja edukativnih programa Ustanove te značajno olakšan proces edukacije lokalnog stanovništva i posjetitelja Parka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.