Hrvatski radio

Radio Zadar

Nova glavobolja u školama : Kako nadoknaditi 16 dana nastave

03.12.2019.

14:33

Autor: Filip Buzov

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

Kako će se nadoknaditi nastava u srednjim i osnovnim školama - postalo je sada glavno pitanje u školskim zbornicama nakon završetka štrajka, odnosno današnjeg povratka učenika u školske klupe. Podsjećamo, štrajk se dobrim dijelom organizirao cirkularno po županijama.

Od ukupno 36 dana na razini cijele zemlje, u Zadarskoj županiji nastave nije bilo 16 dana. Kako doznajemo, naši ravnatelji srednjih škola sastaju se u četvrtak, dok oni iz osnovne to su učinili već danas. Kažu neka idejna rješenja već postoje, slijede razgovori s osnivačem ( Županijama i gradovima) ,a tražit će mišljenje i roditelja. Također tu su i upute iz resornog Ministarstva. 

Opcija na stolu je puno, od radnih subota, produljenja nastavne godine do skraćivanja preostalih praznika. U tonskom prilogu poslušajte što su nam rekli - zadarski ravnatelji i to Tomislav Grbin ( Prirodoslovno grafička škola Zadar), Tihomir Tomčić ( Strukovna škola Vice Vlatkovića ) i Davor Barić ( OŠ Zadarski otoci ).  

 

PREOSTALI PRAZNICI :

Prvi dio zimskoga odmora za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine.

Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 24. veljače 2020. godine i završava 28. veljače 2020. godine, s tim da nastava počinje 2. ožujka 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 9. travnja 2020. godine i završava 10. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 14. travnja 2020. godine.

Prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.