Hrvatski radio

Radio Zadar

Nova je smjena gostiju, pa se očekuju gužve u prometu

31.07.2021.

07:27

Autor: (Hina)/ HRT

Marko Dimic/PIXSELL ( ilustracija)

Marko Dimic/PIXSELL ( ilustracija)

Foto: - / -

Gužve se očekuju na autocestama, graničnim prijelazima, u zračnim i trajektnim lukama. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora pa iz Hrvatskog auto-kluba vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Danas do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.
Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom u oba smjera, Mađarskom na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske.


Granični prijelazi Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.


Na Graničnom prijelazu Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).
Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu sve linije plove redovito, ali zbog povećane gustoće prometa moguća su čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.


Osim redovne katamaranske linije Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, u subotu 31. srpnja u 19 sati uvodi se dodatna katamaranska linija iz Zadra prema Istu, te iz Ista prema Zadru u nedjelju 1. kolovoza u 6 sati. Odgađa se početak plovidbe na međunarodnoj liniji Zadar-Ancona za 2.kolovoza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.