Hrvatski radio

Radio Zadar

Nova nautička brošura

08.07.2022.

10:55

Autor: HRT Radio Zadar/TZ Zadarske županije

Nautička brošura

Nautička brošura

Foto: TZ Zadarske županije / -

Očekujući još jednu odličnu nautičku sezonu, Turistička zajednica Zadarske županije je izradila novi katalog namijenjen nautičarima i promidžbi otoka Zadarske županije, a koji se distribuirao diljem nautičkih središta Zadarske županije. 

Glavni naglasak u brošuri je naravno na tzv. „velikom plavetnilu“ - privlačnim vizualima naših prekrasnih otoka, uvala i nautičkih središta, ali i na korisnim informacijama za nautičare. Brošura započinje praktičnom kartom županije s označenim destinacijama - marinama, lukama i sidrištima, te kratkim pregledom naših glavnih nautičkih središta: Zadra, Biograda te destinacije Sukošan-Bibinje. Potom slijedi „plovidba“ od sjevera do juga arhipelaga Zadarske županije. 


U svojevrsnom kataloškom pregledu, nautičari mogu lako izabrati uvalu, destinaciju ili otok upravo ovisno o dostupnosti, odnosno izolaciji, te primiti detaljne opise mogućnosti za vez, prirodne i tehničke uvjete, specifičnosti lokacije, atrakcije u blizini i sl. Osim toga, nautičari u njoj imaju informacije o dostupnosti turističkih i vezanih usluga poput restorana, barova, bankomata, benzinskih postaja i atrakcija. Ukratko, u brošuri nautičari dobivaju pregled naših nautičkih destinacija na način koji je prilagođen upravo njima.


„Budući da je riječ o jednom od najznačajnijih i najatraktivnijih turističkih proizvoda Zadarske županije, TZ Zadarske županije je već početkom godine krenula sa snažnim aktivnostima promocije svih, ali osobito otoka i nautičkog proizvoda i to digitalnim oglašivačkim kampanjama na ključnim tržištima, te komunikacijom putem društvenih mreža i drugih alata i kanala. U svim se aktivnostima i inače trajno poseban naglasak stavlja na ljepotu našeg arhipelaga, te brojne mogućnosti koje Zadarska županija nautičarima pruža“. Pri tom je istaknula kako je „Zadarska županija pionir nautičkog turizma i zaista posebna destinacija zbog brojnosti otoka, razvedenosti i njihovog položaja, kao i netaknute prirode koja ih krasi, ali, što je jednako važno, i nautičke infrastrukture“. Zaključila je: „Stoga ne čudi što su nautičari veliki zaljubljenici u naše more i arhipelag, te nam se godinama vjerno vraćaju“, rekla je direktorica Mihaela Kadija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.