Hrvatski radio

Radio Zadar

Nova optužnica zbog zlouporabe položaja i ovlasti

31.07.2020.

07:47

Autor: RZD

foto: Dino Stanin / Pixsell

foto: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Optužnicom se okrivljenik tereti da je, u razdoblju od 1. siječnja 2018. do 29. prosinca 2019., kao načelnik Općine Škabrnja, koristio sredstva Općine u osobne svrhe - navodi se u prioćpenju USKOK-a :

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. (30. 7. 2020.)
 
Optužnicom se okrivljenik tereti da je, u razdoblju od 1. siječnja 2018. do 29. prosinca 2019., kao načelnik Općine Škabrnja, koristio sredstva Općine u osobne svrhe. Tako je debitnom karticom i kreditnom karticom koje su izdane Općini u više navrata putem bankomata ili dolaskom u poslovnicu banke podizao gotovinu s računa Općine i to najmanje 49.042,92 kune, koji novac je koristio za svoje potrebe. Osim toga je navedenim karticama u više navrata plaćao privatne troškove koje je napravio u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne i druge galanterije, trgovinama za najam vozila, naplatnim postajama na autocesti te na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 240.337,91 kune. Na opisani način okrivljenik je u navedenom periodu ostvario nepripadnu imovinsku korist u sveukupnom iznosu od najmanje 289.380,83 kune za koji iznos je oštetio općinu Škabrnja.
USKOK je u optužnici predložio da se od okrivljenika oduzme protupravno stečena imovinska korist.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.