Hrvatski radio

Radio Zadar

Nova Poliklinika garancija je kvalitetnije zdravstvene usluge i ušteda

09.05.2018.

15:15

Autor: Filip Buzov

HRT  Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

U svjetlu aktualnog preseljenja u novu zgradu Poliklinike protekla je rasprava o prošlogodišnjem radu zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Zadarska županija. Opća bolnica prošlu godinu poslovala je pozitivno što je rezultat racionalizacije poslovanja - izvijestio je zamjenik ravnatelja Edi Karuc.

Prihodi su, kaže zamjenik Karuc, iznosili 375 milijuna kuna, odnosno dva milijuna više od ukupnih rashoda. Taj bi rezultat bio i bolji da nije bilo nekih izvanrednih troškova te da je HZZO - o pokrio sve račune. 

Tamo je već spremno pet odjela, gdje je potpuno opremljeno što se tiče medicinske opreme i svih ostalih potrebitih stvari, u fazi je i ova druga, nabava opreme, tako da bi se time završila kompletna Poliklinika - kazao je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar.

 

Ono što je najvažnije kako ćemo mi sa Poliklinikom preseliti sve zdravstvene ustanove na jedno mjesto, dakle ne samo da ćemo dobiti na kvaliteti usuluge već ćemo smanjiti itekako troškove, pa se nadamo boljem poslovanju svih zdravstvenih ustanova - istaknuo je Božidar Longin podsjećajući kako se preseljenje uklapa u njegovu glavnu misiju - a to je da sve županijske ustanove sutra djeluju u svojim prostorima, odnosno da ne plaćaju najam. Jedna takva zgrada bit će oslobođena nakon preseljanja Zavoda za hitnu medicinu što se kako smo čuli očekuje u idućoj godini. Doznajemo i za plan gradnja nove zgrade Hitne službe u Ninu koja će kako bi privukla liječnike imati i tri stambena objekta. „Svi idu tamo gdje im nudite bolje uvjete - izvijestio je ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Predrag Orlović dodajući kao je za taj projekt zemljište darovao grad Nin. 

Danas se doznalo i u kojoj fazi najavljena prodaja, zbog položaja - atraktivne zgrade Poliklinke na Kolovarama - Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zoran Škrgatić izvjestio je kako službene ponude s tržišta još uvijek nema, no da interesa ne nedostaje. Sve se radi s u dogovoru s Županijom, idućih dana formirati će se i zajedničko povjerenstvo. Javni natječaj za prodaju može se očekivati vrlo brzo najavio je na kraju ravnatelj Škrgatić čiji se Zavod također seli u novu zgradu Poliklinike.

 

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.