Hrvatski radio

Radio Zadar

Nova predstava Kazališta lutaka Zadar

06.03.2016.

08:50

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas, u 11 sati, zadarsko Kazalište lutaka odigrat će predpremijeru predstave "Juha od bundeve". Režiju potpisuje Ana Prolić. U glavnim ulogama nastupaju Sanja Zalović,Vjera Vidov i Juraj Aras. Priča Helen Cooper polazišna je točka predstave koja propituje važnost stalnog obnavljanja prijateljstva.

Sadržaj :

Duboko u šumi nalazi se stara koliba okružena vrtom punim slasnih bundeva. U kolibi živi troje najboljih prijatelja - Patak, Mačak i Vjeverica. Njihovo se prijateljstvo i suživot učvršćuju i potvrđuju svakodnevnim „ritualnim“ kuhanjem mirisne i ukusne juhe od bundeve: Mačak reže bundevu, Vjeverica miješa juhu, a Patak ju soli. Jednoga dana Patak je poželio promijeniti uobičajenu podjelu posla i, umjesto doziranja soli, miješati juhu... To će razbijanje ustaljenog obrazca, redosljeda i podjela uloga dovesti do svađe, Patkovog odlasku u opasnu šumu, te staviti pod upitnik i samo prijateljstvo...

Priča Helen Cooper polazišna je točka predstave koja propituje važnost stalnog obnavljanja prijateljstva kao i potrebu za promjenama i prilagodbama koje zahtjeva svaki odnos. Naučit će nas i podsjetiti da je prijateljstvo vrjednije od svake navike te da su prepuštanje kolotečini i nefleksibilnost česti razlog propadanja mnogih vrijednih odnosa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.