Hrvatski radio

Radio Zadar

Nova prigoda za nepovratna sredstva!

20.04.2017.

11:59

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zadarskom Impact centru predstavljen je Interreg Italija-Hrvatska, novi Program prekogranične suradnje između dvije zemlje do 2020. godine. Tim povodom u Zadru je otvoren i područni ured Programa .

Interreg Italija - Hrvatska novi je Program prekogranične suradnje između dvije zemlje do 2020-e godine, ukupne vrijednosti 237 milijuna eura, od čega 201 milijun eura dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj, što ga čini, po financijskoj dotaciji, jednim od najznačajnijih programa prekogranične suranje u Europi - kazala je Stela Arneri v.d. ravnateljica Agencije za regionalni razvoj RHOsam hrvatskih županija je prispodobivo za financiranje u okviru ovog programa suradnje i to, vrlo je zanimljivo po prioritetnim osima, istaknula bih posebno kulturnu i prirodnu baštinu, zaštitu okoliša također prije svega, ali i čak neke poduzetničke aktivnosti između dvije partnerske zemlje.

Odabrani projekti financirat će se u udjelu od 85 posto dok preostalih 15 posto trebaju osigurati projektni partneri iz vlastitih izvora. Iznos financiranja po pojedinom projektu može biti od 500 tisuća eura do maksimalno milijun odnosno tri milijuna eura ovisno o vrsti programa. Kristina Bilić, pomoćnica ministrice za regionalni razvojZapravo ovim nam je Europska unija pokazala da je prepoznala važnost poticanja gospodarskoag rasta i povećanja djelatnosti povezanih s morem i morskim okolišem i upravo je taj tzv. plavi rast jedna od središnjih točaka europskih politika.

Uskoro kreću prvi natječaji a potencijalni ulagači za pomoć i detaljne informacije mogu se obratiti novootvorenom uredu Programa u Zadru, na adresi Glagoljaška 14.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.