Hrvatski radio

Radio Zadar

Nova ribarska luka u Veloj Lamjani iz zraka

11.03.2020.

09:09

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Foto: Lučka uprava Zadar

Foto: Lučka uprava Zadar

Foto: - / -

Zadarska županija uskoro će imati modernu ribarsku luku na Ugljanu koja će po funkcionalnosti biti jedna od najboljih na Jadranu, kažu u Općini Kali. Lučka uprava Zadar objavila je fotografije luke snimljene iz zraka. Ukupna vrijednost radova je 37 milijuna kuna, od toga 27 je iz europskih fondova.

Iz projekta:
Glavni lukobranski objekt dograđen je i saniran. U produžetku postojeće obale za prihvat ribarskih brodova planira se nova obalna trasa. Ukupna duljina nove trase iznosi 161,59 m. Operativni gat je duljine 58,00 m i širine 8,00 m.  U nastavku trase operativnog gata je obala za prihvat brodica ukupne dužine 71,00 m.

Istočna obala namijenjena je prihvatu brodica.U nastavku obale za prihvat ribarskih brodova realizira se obala u luku dužine cca 76,70 m, koja slijedi prirodnu obalu i dalje nastavlja u pravcu za dužinu cca 34,40 m. Površina za odlaganje ribarske opreme planira se u dnu uvale. 

Izvođači radova su zajednica ponuditelja: Kali gradnja d.o.o., EL-TIM d.o.o. Zadar i YU-BRIV d.o.o. Krajnji rok za završetak radova je rujan ove godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.