Hrvatski radio

Radio Zadar

Nova ski-atrakcija je Veli Iž !

30.11.2017.

16:29

Autor: HRT radio zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novi iskorak manifestacije Advent u Zadru : u subotu, 23. prosinca velika Iška kraljica - noćna skijaška utrka na pravom snijegu u Velom Ižu! Svi natjecatelji su dobrodošli uz bogati zabavni program i gastronomsku ponudu - pozivaju iz gradske Turističke zajednice i Mjesnog odbora Veli Iž.

Po uzoru na "Snježnu kraljicu", za sve vas željne zimskih radosti na snijegu. U bodulskoj verziji! Očekuje vas spektakularna utrka na pravom snijegu, na skijalištu posebno uređenom za ovu priliku u duljini od 50 do 60 m. Pravi snijeg dovest će se iz Like, ukupno 70 kubika. Skijalište je smješteno na uzbrdici na Galiji s ciljnom ravninom na Slancu okruženom kućicama i bogatom gastronomskom ponudom i za božićno vrijeme već tradicionalnim kuhanim vinom. 

Svi skijaši natjecatelji su dobrodošli! Dovoljno je doći na Iž sa vlastitom skijaškom opremom i službeni žiri će Vam u 15 sati dodijeliti natjecateljski redni broj.

Nakon završetka spektakla noćne utrke u 19 h svečano će se proglasiti pobjednik, nakon čega nas očekuje veseli zabavni program uz nastupe iških zborova, a potom se uz glazbu DJ-a zabava nastavlja sve do polaska katamarana u 23 sata, ali i dalje u noć za sve one koji odluče prespavati na otoku.

Organizirana je posebna besplatna veza za ovaj dan s katamaranom Paula tvrtke Jadrolinija. Brod kreće u 14h iz zadarskog Poluotoka, a povratak u Zadar iz Velog Iža je u 23 sata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.