Hrvatski radio

Radio Zadar

Nova usluga i kombi za Udrugu tjelesnih invalida

12.01.2016.

13:19

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije prvi u Hrvatskoj trebali bi dobiti besplatan taksi prijevoz. Radi se o pilot projektu kojeg Udruga priprema u suradnji sa Zadarskom županijom, a sve kako bi osigurao prijevoz članovima koji žive u udaljenim dijelovima i moraju putovati.

Dok u gradu Zadru članovi Udruge imaju osiguran besplatan javni prijevoz, a na raspologanju im je i kombi, u ostalim dijelovima naše županija situacija je puno drugačija. Točnije, u najvećem broju slučajeva članovi Udruge ovise isključivo o pomoći obitelji i prijatelja.

Nama je bitno da na određeni način pokrijemo sve i da nema diskriminacije između osoba s invaliditetom iz grada Zadra i ostalih dijelova županije - rekao je Jozo Kasipović predsjednik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije.

U pripremi pilot projekta koji je sada u završnoj fazi sve je razrađeno u detalje - kaže nam djelatnica Udruge Zrinka Popov

S tim projektom bilo bi obuhvaćeno 153 naših članova na području cijele županije, od Gračaca , Paga , Biograda ....projekt je zamišljen na principu da im se omogući, govorimo o teško pokretnim osobama, da imaju mogućnost doći u grad, na pregled , sve hitne stvari koje moraju obaviti.

" Još se radi analiza pokrivanja troškova, no nadamo se kako će projekt što prije krenuti " - rekao nam je predsjednik J.Kasipović ističući i dobru suradnju s gradom Zadrom koji im ove godine kupuje novi kombi. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.