Hrvatski radio

Radio Zadar

Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja

17.10.2018.

16:36

Autor: HRT Radio Zadar

Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja

Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja

Foto: - / -

U Benkovcu je jučer predstavljen projekt „Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja“ kojeg provodi Pučko otvoreno učilište Algebra. Projekt u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poboljšanja zapošljivosti i perspektive nezaposlenih mladih osoba.

 POU Algebra kao nositelj projekt provodi u partnerstvu s Gradom Zadrom, Gradom Benkovcem i Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Stjecanjem verificiranog programa obrazovanja navedena skupina pojedinaca može podići svoju konkurentnost na tržištu rada i mogućnosti zapošljavanja. 

Projekt „Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja“ trajat će do listopada 2019. godine., a glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju intervencije na tržištu rada jačanjem kapaciteta članova ciljne skupine za upravljanje razvojnim projektima, odnosno selekciju 42 mlade nezaposlene osobe i formiranje 2 obrazovne skupine (u Benkovcu i u Zadru), provedbu verificiranog programa obrazovanja „Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova“ s pravom upisa zvanja u e-radnu knjižicu, te razvojem i provedbom specijaliziranih radionica u području EU fondova sukladno rezultatima istraživanja potreba lokalnih dionika. 

Više.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.