Hrvatski radio

Radio Zadar

Novac za obnovu zadarske bolnice

10.02.2017.

17:45

Autor: Jelena Tomac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska Opća bolnica dobila je 50 milijuna kuna iz europskih fondova. Novac će se uložiti u obnovu bolnice, što će znatno povećati kvalitetu skrbi o pacijentima. Rasporedit će se odjelima onkologije, infektologije, dermatologije, kirurgije i pulmologije.

Zbog alergijske astme, gospođa Goranka česta je pacijentica zadarske pulmologije. O liječnicima samo riječi hvale.

Oni daju maksimum liječnici sestre, ali ambijent i usluge treba ići uvijek bolje - kaže pacijentica Goranka Glavan.

Oni pate uz ovo a bome i pacijenti i oni su zaslužni da imaju novu zgradu i novi objekat da bi bilo bolje i njima i nama jer ako nisu uvjeti ni liječnici nisu svemogući bogovi - ističe Anka Perica. 

Odjel pulmologije dugi je niz godina podstanar na odjelu pedijatrije. Uvjeti su neadekvatni.

Nedostaje nam prostora, dislocirani smo. Svaka pretraga koja se radi radi se van našeg odjela i za svaki izlazak su potrebne dvi sestre, gubi se puno vremena koje bi mogli posvetit pacijentima - objašnjava probleme s kojima se susreću Dragana Jurlina, glavna sestra odjela pulmologije Opće bolnice Zadar.

Stoga ih veseli najavljena obnova bolnice.

Da dobijemo prostore koje smo dugo čekali, da se na neki način integriramo konačno u jedan internistički blok zajedno s našim kolegama kojima pripadamo i da ne budemo više dislocirani - kaže Gordana Šimunov Karuza, pulmologinja zadarske bolnice.

Osim pulmologije, obnovit će se i dio kirurgije. Na mjestu sadašnje zgrade infektologije i dermatologije napravit će se nova zgrada koja će spajati polikliniku i odjel za interne bolesti.

U toj novoj zgradi bi se smjestili dnevne bolnice odjela za pulmologiju, dermatologiju, infektologiju i što nam je jako bitno odjela za onkologiju - najavljuje Boško Katić, rukovoditelj ekonomsko financijske službe bolnice.

Najavljenim promjenama uvelike će se poboljšati uvjeti rada medicinskog osoblja, ali i kvaliteta zdravstvene usluge za pacijente.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.