Hrvatski radio

Radio Zadar

Novalja zanimljiva slavnima

25.07.2015.

15:46

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novalja i popularna plaža Zrće nisu odredište samo mladih željnih zabave. Ovih dana na tom dijelu otoka Paga odmarale su se i okrunjene glave. Sada se ondje pripremaju košarkaški reprezentivci Australije uoči kvalifikacija za Olimpijske igre.

Prije prijateljskih utakmica sa Slovenijom i Litvom, Australci su došli na Pag - u Jakišnicu. Iako nije lako privući takve goste, čini se da je u ovom slučaju presudila hrvatska "veza" - australski Hrvat Andrew Bogut, koji igra u NBA-u. 
„Super je stvar. Radimo priprema tu. Oni su htjeli da idemo u Litvu i su mene zvali pitati. Reko sam, imam dobar mjesto na Pagu, otoku, mediteranskom i došli smo tu eto.", rekao nam je Andrew, koji se okušao i u kuhinji hotela Luna. 

Australcima se jako im se svidjelo u hotelu tik uz more. „Ponekad mi se čini da bi igrači više voljeli da imamo manje treninga, uživaju u moru, hotelu i okolici. Jutros rano smo trčali po predivnom vremenu.", kaže trener Andrej Lemanis

A Novalja nastoji biti privlačna ne samo "partijanerima" nego i bogatima i slavnima. „Biti danas u novinama, u New York Timesu, Wahington Postu, Daily Telegraphu, koji prate "Boomerse", australsku reprezentaciju je veliki iskorak za Novalju u svijet.", ističe gradonačelnik Ante Dabo

Slike iz Novalje ovih dana u svijet su ponijele i neke okrunjene glave. „Mi smo evo jučer ispratili princezu Saudijske Arabije sa cijelom kraljevskom obitelji, prije mjesec dana nam je bio šeik Kuvajta u hotelu.", dodaje direktorica marketinga hotela Luna Hedda Martina Šola.

Osim Boguta, i pomoćni trener Luc Longley nekada je bio zvijezda američke profesionalne košarke te veliki prijatelj Tonija Kukoča i Dina Rađe.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.