Hrvatski radio

Radio Zadar

Novi Bokanjac: nikla zgrada nove škole

21.07.2020.

12:30

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: SJM / RZD-projekt

foto: SJM / RZD-projekt

Foto: - / -

Djelatnici zadarske tvrtke Krekić Avangard završili su krupne građevinske radove na izgradnji nove škole na Bokanjcu. Slijede obrtnički radovi, opremanje učionica te uređenje sportskih terena i okoliša- kazao nam je jutros voditelj gradilišta inženjer Mario Romanjek.

Katolička osnovna škola imat će 8 učionica, kuhinju, blagovaonicu, modernu dvoranu, dva sportska terena, stazu za trčanje. Radovi su počeli u listopadu prošle godine, o tijeku radova ing. Romanjek za Radio Zadar kaže:

Zgrada je u završnoj fazi roh-bau građevinskog dijela, dvorana je pod krovom, krenuli su obrtnički radovi, znači postavljanja stolarije i žbukanja zidova, ostali su okoliš, igralište, sportski tereni, opremanje. Malo iznenađenje nam je bila konstrukcija terena, nismo očekivali ovako tvrdi teren, ali to smo riješili, ojačali broj bagera da se ubrza dinamika i to je to. Ostajemo u ugovorenim rokovima izgradnje unatoč zastoju u nabavi željeza zbog korone, sad smo pojačali intenzitet radova pa ćemo do kraja prvog mjeseca iduće godine biti gotovi - tvrdi voditelj gradilišta.  

Predviđeno je da nova škola primi 300-injak učenika, a znatno će rasteretiti odvijanje nastave u OŠ Šimuna Kožičića Benje i OŠ Bartola Kašića s područnom školom Bokanjac koja je sada organizirana u tri smjene. Nedavno je javnost saznala kako je došlo do promjene u financiranju objekta - iako je prvotno ugovoreno da Zadarska nadbiskupija i grad Zadar u omjeru 50-50 posto financiraju izgradnju s 50 milijuna kuna, investiciju će u potpunosti preuzeti nadbiskupija, rečeno je na kolegiju zadarskog gradobačelnika. To nema veze s odvijanjem radova na gradilištu, kazao nam je jutros zamjenik pročelnika za graditeljstvo Matko Segarić: Grad Zadar je obavio javnu nabavu, ima ugovor s izvođačem radova koji radi svoj posao, mi kao odjel brinemo da zgrada bude napravljena kvalitetno i u roku. Radovi su počeli u listopadu prošle godine, dinamika je dobra, ugovoreni rok je 15 mjeseci, znači siječanj iduće godine.

Gradski udio u investiciji - 25 milijuna kuna, preusmjerava se na izgradnju nove škole na Crvenim kućama. Na pitanje u kojoj je fazi taj projekt Segarić odgovara: Glavni projekt je bio napravljen prije 10-ak godina pa se sad mora napraviti novelacija, u pripremi smo natječaja za firmu koja će  izraditi dokumentaciju za školu Crvene kuće - kazao nam je Segarić.

 

 

ing M. Romanjek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.