Hrvatski radio

Radio Zadar

Novi brendovi i modeli na 23. Biograd Boat Showu

10.09.2021.

16:27

Autor: RZD

Ilustracija: Marko Dimić/Pixsell

Ilustracija: Marko Dimić/Pixsell

Foto: - / -

Biograd Boat Show će ove godine proslaviti svoje 23. izdanje, nastavljajući 21 uzastopni rekordni sajam kojeg je slijedio vrlo uspješan show 2020, jedan od samo tri nautička sajma održanih u Europi tijekom pandemije - navodi se u priopćenju Ilirije d.d.:

Ovaj srednjoeuropski nautički sajam održat će se od 20. -24. 10. 2021. a privlači mnogo posjetitelja i izlagača iz susjednih zemalja i najveće je okupljalište hrvatske nautičke industrije označavajući kraj nautičke sezone i početak nove poslovne godine. Ove su godine očekivanja puno veća, jer su mnogi izlagači najavili proširena izlaganja kako bi zadovoljili porast interesa nautičara.

Novi brendovi i modeli - Neki od novih brendova plovila koji će se predstaviti na hrvatskom tržištu su luksuzno brodogradilište za jedrilice Solaris, kao i brend motornih plovila De Antonio iz Španjolske, kao i 3B Craft sportska ribarska plovila iz Italije. Finski brend Saxdor predstavit će svoj model Saxdor 200 Sport sa četiri sjedala. Brendovi gumenjaka koji će imati svoj hrvatski debi su: talijanski brendovi Panamera i AB Inflatables, kao i kanadski Brand Gala.

U segmentu luksuznih motornih jahti, Absolute će imati hrvatsku premijeru nove Navette 48, izravno sa svjetske premijere u Cannesu. U segmentu katamarana, jedrilice Bali 4.2 i 4.6 imat će hrvatsku premijeru uz motorni katamaran Bali 4.3.

Plovila s električnim pogonom bit će zastupljenija na izložbi, uključujući i svjetsku premijeru Solar Ferry kompaktnog električnog katamarana na solarni pogon idealnog za izlete i transfere kojeg će predstaviti tvrtka Agena Marin.

Croatia Charter Expo U sklopu Biograda B2B-a, treći po redu Croatia Charter Expo održat će se od 21. - 22. 10. 2021. Ovaj dvodnevni poslovni događaj ekskluzivan za jaht-čarter industriju omogućit će pružateljima usluga čarter flote susrete s agentima, brokerima i dobavljačima, podržanim aktivnim programom čarter kongresa. Svi sudionici bit će registrirani na Biograd B2B platformi na kojoj će moći sudjelovati svih dana sajma.

Ove godine Croatia Charter Expo pridružit će se međunarodnom kongresu Udruge čarter agenata koji se može pohvaliti s preko 200 međunarodnih članova. Darežljivu potporu Croatia Charter Expou pružili su Grad Biograd, Hrvatska turistička zajednica i Gospodarska komora - navodi se uz ostalo u priopćenju Ilirije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.