Hrvatski radio

Radio Zadar

16:21 / 03.03.2020.

Autor: S. Dražić

Novi Centar za socijalnu skrb

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

U Benkovcu otvorena je nova zgrada Centra za socijalnu skrb. Sredstva za izgradnju i opremanje u iznosu od 5 milijuna i 300 tisuća kuna osiguralo je resorno ministarstvo, a 1200 korisnika s područja Benkovca, Stankovaca, Lišana i Polače dobilo je Centar izgrađen po europskim standardima.

Punih 25 godina Centar za socijalnu skrb u Benkovcu sa svojih 10 djelatnika radio je s korisnicima u skučenom i neuvjetnom prostoru od 87 kvadrata u kojem nismo mogli osigurati privatnost našim korisnicima, ističe ravnateljica Centra Milka Blekić, a novi  Centar za socijalnu skrb s površinom od gotovo 770 metara četvornih sagrađen je po europskim standardima koji će korisnicima omogućiti privatnost i diskreciju.

 Ministrica Vesna Bedeković istaknula je kako Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ulaže ne samo u infrastrukturu centara za socijalnu skrbi diljem zemlje već i u ljude, a sličan događaj kao danas u Benkovcu možemo očekivati uskoro i u susjednom Biogradu u kojem se također otvara novi Centar za socijalnu skrb.

Centar za soc.skrb Benkovac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.