Hrvatski radio

Radio Zadar

Novi detalji tragedije koja Sukošan zavila u crno

07.01.2019.

15:01

Autor: Filip Buzov

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Neriješeno nasljedstvo vjerojatni je motiv nezapamćene tragedije u Sukošanu. Čedomir Keran ( 61) se, prije nego što je dočekao sudska rješenja, presudio je trostrukim zvjerskim ubojstvom, a onda je presudio i sebi.

Koliko su odnosi u ovoj obitelji bili narušeni najbolje govori podignuta tužba brata ubojice za iseljenjem sestre i njezine obitelji. Odvjetnika ubijene Augustin Sudinja otkriva i kako je podnesena protutužba: Ima i naša tužba za utvrđenjem vlasništva u tom dijelu kuće, jer prilikom obnove zemljišne knjige za katastarsku općinu Sukošan, pokojni brat se sam uknjižio na toj čestici, a o tome nisu bile obaviještene ni sestra Zvjezdana Obrovac ni sestra koja je još ranije preminula.

Kulminiralo je sve ovo ljeto kada je ubojica isključio struju svojoj sestri i njenoj obitelji, pretpostavlja se kako ih je na taj način želio istjerati iz kuće. Sestra  je podnijela tužbu radi ometanja posjeda - tražila je da joj se omogući korištenje struje, no pravna procedura je potrajala. Na zadnju odluku suda da se struja uključi, brat Čedomir Keran se oglušio. Baš za dva dana na teren je trebala izaći mjerodavano tijelo. " On je zapravo imao jedini priključak, on je jedini sklopio ugovor s HEP-om, tako je,  devetog siječnja bi se vidjelo na terenu je li tu sudsku odluku i proveo - kazao je danas glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić.

Iz zadarske Policije danas doznajemo za još jedan prijašnji sukob u ovoj obitelji. Glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin:  U mjesecu srpnju 2018. godine primili smo dojavu kako je 37. godišnjak pod utjecajem alkohola vrijeđao ujaka i njegovog sina. 

Službeni očevid još uvijek je u tijeku, no iz policije su otkrili kako je pronađeno i oproštajno pismo. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.