Hrvatski radio

Radio Zadar

Novi Gradski odbor zadarskog HSS-a

24.02.2017.

07:16

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prioritet je otvaranje novih radnih mjesta, te reindustrijalizacija Zadra koji je u pljačkaškoj privatizaciji poharan - navode članovi ogranka u priopćenju. HSS će se podržavati svaku ideju koja će omogućiti mladima da svoj život i poslovne želje ostvare u Zadru, a u drugim zemljama - dodaje se.

U četvrtak 23. veljače 2017. godine u prostorijama HSS održana je Izborna Skupština Gradske organizacije HSS za Grad Zadar. Uvodnu riječ dao je dosadašnji povjerenik za Gradsku organizaciju HSS Grada Zadra Marijan Maroja. U svom govoru naglasio je loše stanje koje je zatekao u organizaciji - priopćili su iz HSS-a :

 

           Kako je organizacija bila raspuštena uloženo je puno truda da se okupe zainteresirani članovi HSS-a od kojih su mnogi bili izbrisani sa popisa članova, a da to nisu ni znali. Prostorije stranke su devastirane i traže hitnu obnovu krovišta koje prokišnjava. U skladu sa propisanim rokovima sazvao je Izbornu Skupštinu GO HSS-a Grada Zadra. Nakon kandidacijske i izborne procedure za predsjednika Gradske organizacije HSS izabran je Marijan Maroja. Za potpredsjednike izabrani su Željko Gravić i Goran Bandić. Za tajnika Gradske organizacije izabran je Ivo Baraba. Na Skupštini je izabran i Odbor GO HSS Zadar od pet članova i delegati u Županijsku skupštinu HSS Zadarske županije.

Novoizabrani predsjednik Gradske organizacije HSS-a Marijan Maroja zahvalio je članovima na iskazanom povjerenju u svoje i u ime svih izabranih dužnosnika Gradske organizacije. U svom govoru naglasio je potrebu nastavka rada na primanju novih članova i jačanju organizacije. Kako se bliže lokalni izbori potrebno je što prije utvrditi svoje ciljeve i stupiti u pregovore sa mogućim koalicijskim partnerima. Novo rukovodstvo HSS-a za Zadar u svom radu držati će se prvenstveno ideja svoga vođe i učitelja Stjepana Radića. HSS treba postati moderna demokrščanska stranka s izrazito socijalnom osjetljivošću. Na prvom mjestu je borba za potrebe i interese malog čovjeka, seljaka i radnika, i svih drugih koji žive od svoga rada. Zalagati će se za dostojanstvo malog čovjeka, za poštenje, moral i čast u obavljanju političkih funkcija.

Uzrok pada popularnosti HSS-a je u aktivnostima pojedinaca koji su pozivajući se na ideje Stjepana Radića radili upravo suprotno od njegovih ideja. Dovelo je to do toga a je HSS služio pojedincima za zadovoljavanje njihovih osobnih ambicija, a interesi malog čovjeka, seljaka i radnika bili su posvema zaboravljeni. Svojim postupcima, sramotili su najčasniju hrvatsku političku stranku i njene časne vođe, koji su za Hrvatsku dali sve (pa i život), a uzeli nisu ništa. Njihova politika svodila se na aktivnosti " što ja mogu uzeti od Hrvatske, a ne što ja mogu dati i doprinijeti svojoj domovini Hrvatskoj". Pozivaju se svi stari članovi koji su iz tih napustili stranku da se u nju vrate, kao i novi koji prihvaćaju ova temeljna načela. U svojoj aktivnosti HSS će raditi i nastojati poboljšati životne uvjete građana Zadra. Prije svega misli se na otvaranje novih radnih mjesta, na reindustrijalizaciju Zadra, koji je u pljačkaškoj privatizaciji poharan. HSS će se zalagati i podržavati svaku ideju koja će donijeti nova radna mjesta, koja će omogućiti mladima da svoj život i poslovne želje ostvare u Zadru, a ne kao štoje sada, da su prisiljeni napuštati svoje domove i budućnost tražiti u drugim zemljama. Ako HSS bude radio na taj način ne mora se bojati podrške birača. Birača HSS-a ima ako to bude onaj pravi HSS. U proteklom razdoblju nisu birači napustili HSS, nego je HSS svojom politikom napustio svoje birač - stoji u priopćenju gradske organizacije HSS-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.