Hrvatski radio

Radio Zadar

Novi obrazac za novčane transakcije

30.12.2013.

06:49

Autor: Hina/Hra

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 1. siječnja plaće, mirovine i honorari moći će se isplaćivati samo putem novog jedinstvenog obrasca poreza, prireza i doprinosa. Taj elektronički obrazac zamijenit će sadašnje obrasce korištene za prijavu dohotka, poreza, prireza i doprinosa. Tvrtka APIS-IT je u suradnji s Ministarstvima rada i mirovinskog sustava te Financija izradila taj jedinstveni elektronički obrazac. Cilj je umrežiti ministarstva te REGOS i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, ubrzati i olakšati razmjenu i analitiku podataka o primicima građana.

U povodu početka obvezne primjene JOPPD obrasca - jedinstvenog obrasca poreza, prireza i doprinosa te novog informatičkog sustava za sve vrste dohodaka održat će se konferencija za novinare u tvrtki APIS-IT.

Od 1. siječnja samo će se tim putem moći isplaćivati plaće, mirovine i honorari. APIS-IT je u suradnji s ministarstvima rada i mirovinskog sustava te financija izradio jedinstveni elektronički obrazac koji će od 1. siječnja 2014. godine zamijeniti postojeće obrasce korištene za prijavu dohotka, poreza, prireza i doprinosa. Riječ je o naprednom tehnološkom rješenju koje će umrežiti ministarstva te REGOS i HZMO te će ubrzati i olakšati razmjenu i analitiku podataka o primicima građana. Kako je najavljeno, na konferenciji će sudjelovati ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, predstavnici Ministarstva financija i tvrtke APIS-IT te tvrtki koje su uspješno sudjelovale u testiranju sustava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.