Hrvatski radio

Radio Zadar

Novi potresi na Banovini. Vlada imenuje Medveda za vođenje sanacije

04.01.2021.

08:11

Autor: hina/rzd

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / -

Jutros, u 7 sati i 49 minuta, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice.

Potres se osjetio u središnjoj Hrvatskoj, objavila je Seizmološka služba. Potres se osjetio i u Zagrebu.

Noćas, u 4 sati i 20 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 2 kilometra sjeveroistočno od Petrinje, stoji u izvješću na mrežnim stranicama Seizmološke službe. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice.

U 12 sati održat će se sjednica Vlade na kojoj će ministri izvijestiti javnost o tome što je dosad učinjeno za uklanjanje posljedica razornog potresa. Vlada će osnovati Stožer koji će voditi proces i povezati aktivnosti svih koji pružaju pomoć u sanaciji nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji i dijelovima Zagrebačke i Karlovačke županije. Na čelu Stožera bit će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.