Hrvatski radio

Radio Zadar

Novi pravilnik: Za dodatne povlastice treba izraditi novu iskaznicu

15.06.2015.

09:22

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas na snagu stupaju izmjene Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijama u javnom pomorskom prijevozu. Ukoliko žele koristiti dodatne povlastice besplatnih putovanja korisnici će morati predati zahtjeve agentu Jadrolinije za izradu novih otočnih iskaznica.

Izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijama u javnom pomorskom prijevozu  određene kategorije korisnika dobile su veća prava na povlašteni prijevoz.

Ukoliko žele koristiti dodatne povlastice besplatnih putovanja korisnici će morati predati zahtjeve agentu Jadrolinije za izradu novih otočnih iskaznica te će uz zahtjev trebati priložiti i dokaz o uplati za izradu nove otočne iskaznice za putnika. Sve izdane iskaznice će vrijediti  pet godina.

Djeca koja su obveznici programa predškole će morati priložiti i ovjerenu potvrdu predškolske ustanove o upisu djeteta u program obvezne predškole.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.