Hrvatski radio

Radio Zadar

Novi projekt Udruge Eko-Zadar

02.09.2015.

11:15

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar“ počela je s provedbom projekta „AlterPOP – poticanje poduzetništva kroz promociju Alternativne Poljoprivredne Proizvodnje“.

Glavni cilj projekta je poticanje poduzetničke kulture u Zadarskoj županiji i razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju promocijom alternativnih pristupa poljoprivrednoj proizvodnji. Korisnici projekta bit će učenici Srednje poljoprivredne škole, studenti Studija primijenjene ekologije u poljoprivredi u Zadru te starije zaposlene osobe u poljoprivredi od 55-64  godina, ali i ostala zainteresirana javnosti.

Aktivnosti kojima će se ostvariti cilj projekta uključivat će:

-          Posjete uspješnim proizvođačima hrane u Zadarskoj županiji u svrhu prezentacije primjera dobre prakse.

-        Promociju ekološke proizvodnje hrane kroz organizaciju 6 sajmova proizvođača hrane u Zadarskoj županiji u Zadru, Benkovcu, Gračacu, Novigradu, Obrovcu i Vrsima.

-       Umrežavanje različitih dionika kroz organizaciju zanimljivih predavanja, radionica i okruglog stola na temu organske i ekološke proizvodnje hrane i ostalih proizvoda. 

Ukupna vrijednost projekta je 288 880 kuna, dok Europska unija iz Europskog socijalnog fonda financira 95 %.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.