Hrvatski radio

Radio Zadar

21:33 / 20.12.2013.

Autor: fb

Novi put za HSS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zdravko Šarić novi je predsjednik županijske organizacije HSS-a - tako je večeras odlučeno na izbornoj skupštini ove stranačke organizacije, na kojoj je nazočio i glavni predsjednik stranke i njihov jedini zastupnik u Saboru, Branko Hrg. Odluka je prihvaćena jednoglasno, a na to mjesto Šarić dolazi kao jedini kandidat.

U svom obraćanju, Šarić je poručio kako HSS treba novi početak i zajedništvo da se vrati na stare staze, a da je na dobrom putu pokazuju kaže i rezultati lokalnih izbora koji su puno bolji nego kad je stranka na državnoj razini uživala daleko veću potporu nego danas kada u Saboru sjedi samo jedan njihov zastupnik. Evo koji su po njemu najveći problemi, uz komentar na ovotjednu odluku smanjenja prireza u Zadru: 

"Monumentalni spomenici i projekti koji su napravljeni na područuju grada i županije, a za koje se troše ogromna sredstav za njihove popravke,  to je već postalo naporno svim građanima, ove kozmetičke
izmjene, poput smanjenja prireza za dva posto, to je deset kuna po osobi, a ukupan iznos je 4, 5 milijuna kuna. Pametnije je bilo smanjiti cijenu vrtića ili platiti djeci školske knjige."

Predsjednik stranke, Branko Hrg također je pozvao na zajedništvo, te je ustvrdio kako su ovo teška vremena, a poznato je u povijesti kako je upravo u tim vremenima HSS najbolji, a dolaze i novi mladi ljudi".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.