Hrvatski radio

Radio Zadar

16:35 / 04.09.2015.

Autor: Vladimir Šetka

Novi šef krima: "Kriminalci neće mirno spavati"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novinari su danas prvi put imali prigodu upoznati novoga voditelja Službe kriminalističke policije PU Zadarske, Riječanina Tomislava Kristića, koji je obećao beskompromisnu borbu protiv kriminala.

Kristić je u zadarsku Policijsku upravu došao iz Ravnateljstva policije nakon što je u svibnju privremeno suspendiran njegov prethodnik Zrinko Perica. 

Uspješan kriminalist koji je sudjelovao u brojnim policijskim akcijama, pa i u akciji Ribar, kada je uhićeno više poznatih Zadrana, najavljuje kako u progonu kriminalaca neće popuštati.

Dok sam ja na čelu Službe kriminalističke policije, nitko mi se neće miješati u posao, bez obzira na njegovo ime, prezime ili stranačku pripadnost. Neovisan sam, kroz svoju karijeru nikada mi nitko nije rekao radi ovo ili nemoj raditi ono. Mislim da nijedan kriminalac u Zadru više ne bi smio biti siguran, a nije trebao biti ni prije, i neka im se tresu 'gaće' i narkodilerima i onima koji rade u gospodarskom kriminalu, jer za nikoga neće biti milosti, rekao je Kristić na presici na kojoj je predstavljen "ulov" od 1,1 kg kokaina. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.