Hrvatski radio

Radio Zadar

Novi spot Ivana Županovića - Ne znaš ti

02.10.2015.

10:13

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S pjesmom 'Ne znaš ti' Ivan Županović i Calypso band osvojili su publiku na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku. Spot su snimali kraj turske utvrde Kličevica kod Benkovca pred sam zalazak sunca.

Ivan Županović i njegov matični band Calypso s pjesmom 'Ne znaš ti' predstavili su se na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, a prelijepa ljubavna priča na prvo je slušanje osvojila srca publike.

U režiji Igora Gojića iz zadarskog studija Kreathia, pjesma koju potpisuju vlasnici mnogobrojnih nagrada Duško Rapotec Ute i Robert Pilepić, dobila je i vizualni identitet.  

Za ovaj uradak mi je trebalo nešto više razmišljanja, no na posljetku sam imao jasnu viziju da to što 'ona ne zna' treba biti nešto plemenito s njegove strane, velika žrtva za koju ne traži ništa, koje ona možda čak nije ni svjesna jer je jedino na taj način njegovo djelo nesebično, objašnjava Goić. 

U spotu se Županoviću pridružila Marijana Bošnjak, školovana umjetnica, utjelovivši slikaricu koja stvara samo u crno-bijeloj tehnici. On joj želi pomoći da se izrazi te inspiraciju nalazi u prirodi. 

Spot su snimali kraj turske utvrde Kličevica kod Benkovca pred sam zalazak sunca, no zbog malog nesporazuma u komunikaciji neki su na snimanje jako uranili. 

Igor mi je poslao poruku 'Budi u 5 na Kličevici, moramo uloviti dobro svjetlo'. I ja se naravno, pojavim u 4 jer volim doći ranije na dogovor. Počnem dozivati Igora i Marijanu po mrklom mraku, sat vremena sam ih tražio, zvao na mobitel, slao poruke, a oni su, kao sav normalan svijet u to doba noći/jutra, doma spavali. Naime, Igor je mislio da se nađemo u pet popodne, ali je umjesto 17 sati, napisao 5, ispričao je kroz smijeh Županović koji se na lokaciju vratio 12 sati kasnije na pravi termin snimanja spota. Iako nema glumačkog iskustva te su morali biti brzi da 'ulove' najbolje svjetlo, uživao je u ugodnoj atmosferi i društvu. 

Jako sam zadovoljan kako je spot ispao, Marijana se idealno uklopila u tip žene kojoj se u pjesmi obraćam, ona i Igor pomogli su mi savjetima o glumi, spot odlično prati radnju stihova... Vjerujem da imam dobru pjesmu i da bi uz pomoć ovako dobrog spota trebala naći svoj put do publike. Na kraju krajeva, i na Večerima dalmatinske šansone sam dobro otpjevao i pjesma je dobro primljena kod te, inače, vrlo zahtjevne publike. I to me čini jako sretnim i zadovoljnim, zaključio je Županović.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.