Hrvatski radio

Radio Zadar

12:28 / 23.06.2022.

Autor: Filip Matijević

Novi zadarski nadbiskup o Domu županije: "Ako to ne bude na dobro naroda, onda ne treba ni Crkvi"

Dom županije

Dom županije

Foto: Dino Stanin / Pixsell

U Zadarskoj nadbiskupiji medijima su danas predstavljeni detalji subotnjeg biskupskog ređenja monsinjora Milana Zgrablića, nasljednika zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića.

Tom prilikom komentirali su višemjesečne najave da će zgrada Doma županije pripasti Crkvi. Dođe li do dogovora, tamo će biti bogata crkvena arhivska građa dostupna svima, kazao je nadbiskup Puljić i dodao:

To nije u mojim rukama. To je stvar pregovora između Crkve i države, počelo je kao pregovori za obeštećenje nekih stvari koje država nije mogla vratiti Zadarskoj nadbiskupiji, to su brojne nekretnine bile i oni su ponudili to. Ali odmah vam kažem, ako to Crkva dobije, neće prodavati! Budite sigurni.

Želimir Puljić, zadarski nadbiskup

Materijalna dobra moraju biti u službi ovoga naroda. Crkva nije uljez u društvu. Ako ta zgrada ili bilo koja zgrada ne bude na dobro ovoga naroda koji ovdje živi, onda to Crkvi ne treba ni vraćati, bolje da nema. Nego, neka služi općem dobru, neka se nađe pravi smisao koji će biti opći interes.

Milan Zgrablić, izabrani nadbiskup koadjutor zadarski

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.