Hrvatski radio

Radio Zadar

Novih iznajmljivača sve više. Svi su "ludi" za turizmom

29.07.2022.

08:29

Autor: Suzana Dražić

Na području grada Zadra  kategorizirano 4 600 objekata

Na području grada Zadra kategorizirano 4 600 objekata

Foto: Dusko Jaramaz / Pixsell

Nakon dvije pandemijske godine ove je sezone značajno poraslo zanimanje za iznajmljivanje apartmana i drugih smještajnih objekata na zadarskom području. To pokazuju i brojke jer je Županijski odjel za gospodarstvo i turizam u Zadru u ovoj godini zaprimio gotovo tri tisuće zahtjeva za iznamljivanjem, a svakog dana pristižu i novi.


Ako se želite baviti iznajmljivanjem apartmana, soba ili kuća trebate prvo proći kategorizaciju kojom vam se odobrava rad.Taj posao je u rukama pododsjeka za ugostiteljstvo i turizam UO za gospodarstvo i turizam Zadarske županije, čija voditeljica Marijana Špoljarić napominje kako je do sada zaprimljeno 2850 zahtijeva za kategorizaciju apartmana. Najviše novih smještaja je u gradu Zadru i Viru, ali ne zaostaju ni Biograd i Pag . Špoljarić ističe kako su smještajni objekti koje nude naši iznajmljivači kvalitetni.

 A da su se mnogi okrenuli turizmu i iznajmljivanju govori podatak kako je samo na području grada Zadra kategorizirano 4 600 objekata s 13 000 kreveta, a ukupno na području županije ima 90 000 kreveta. A kao što smo čuli te će brojke i dalje rasti.


Svi su"ludi"za turizmom

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.