Hrvatski radio

Radio Zadar

Novo lice popularne Banine

10.02.2017.

15:36

Autor: Kristina Dukić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon 40 godina korištenja u tijeku je obnova atletske staze i svih vanjskih igrališta Sportskoga centra Višnjik. Popularna Banina dobit će i novu rasvjetu. Sve bi trebalo biti gotovo do proljeća .

Atletska staza, po dva odbojkaška, košarkaška i malonogometna igrališta do proljeća bi trebali biti obnovljeni, a Višnjik stati uz bok ponajboljim europskim sportskim centrima. Podloga je, tvrde inženjeri, 'ekstra' klase.

Sama rekonstrukcija, odnosno dorada je išla u smjeru da se mogu vršiti sva moguća natjecanja od nivoa prvenstva Hrvatske ali i međunarodna najtecanja. Što se tiče ovih objekata drugih to je za rekreaciju što ne isključuje mogućnost korištenja za utakmice. - kaže predstavnik projektnog tima Željko Komadina. 

Oko 1000 ljudi ovdje svakodnevno trenira. Kompleks od 1976. godine kada je izgrađen nije obnavljan. Za njegovu rekonstrukciju Grad Zadar osigurao je tri i pol milijuna kuna.

Od gradnje dvorane i bazena ovo je jedna točka na i i ja bih rekao gdje ćemo dobit jednu vrhunsku sportsku cjelinu za sve one koji se žele baviti sportom od rekreativaca do vrhunskih sportaša. Ono što bih još naglasio je da će ovaj sportski centar i dalje biti otvoren za građane i biti dostupan svima što je i najbitnije. - kaže direktor Športskog centra Višnjik, Denis Karlović.

Uz novu rasvjetu i u noćnim satima. Za mjesec i pol - svi ponovno na Baninu!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.