Hrvatski radio

Radio Zadar

NOVO: Požar ugašen, Grad osigurava smještaj ljudima koji su ostali bez doma

15.06.2021.

17:50

Autor: fm/vš

Radio Zadar

Radio Zadar

Foto: - / -

Davoru Valčiću stan je uništen, a žena mu - kaže - treba roditi za 3 dana: "Izgorilo je dosta toga i srušio se krov. Stan je neupotrebljiv, više ne živimo tu. Ženi je termin za tri dana, trebala bi roditi, a imamo i malo dijete od 4 i pol godine..."

Nakon više od 5 sati, nešto prije 17, ugašen je požar na Poluotoku. U staroj zgradi drvene konstrukcije iz 14. stoljeća na Narodnom trgu izgorjela su dva stana i nekoliko poslovnih prostora, taj dio zgrade je tako u potpunosti stradao, što od vatre što od natapanja. Vatrogasci su motornim pilama prepilili drvene grede kako se vatra ne bi širila na stanove i objekte u nizu. Time je spriječena veća šteta, stanari su evakuirani, ozlijeđenih nema, vatrogasci će još satima natapati zgarište kako se požar ne bi reaktivirao, a uzrok požara se tek treba utvrditi. Dvije obitelji ostale su bez doma. Davoru Valčiću stan je uništen, a žena mu - kaže - treba roditi za 3 dana.

Izgorilo je dosta toga i srušio se krov. Stan je neupotrebljiv, više ne živimo tu. Ženi je termin za tri dana, trebala bi roditi, a imamo i malo dijete od 4 i pol godine....

Ipak, uskočio je s rješenjem Grad, kaže načelnik Stožera civilne zaštite grada Zadra, Ante Babić:

Jedna starija gospođa je smještena kod svoje rodbine, a jedna mlada obitelj nažalost nema gdje pa smo kao Grad Zadar omogućili smještaj, a sljedećih dana ćemo osigurati i neko trajnije rješenje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.