Hrvatski radio

Radio Zadar

08:58 / 22.01.2020.

Autor: S. J. Mandić - S. Dražić

Novo ruho obale od marine prema lanterni na Puntamici

foto: SJM / HRT Zadar

foto: SJM / HRT Zadar

Foto: - / -

U tijeku su radovi na sanaciji posljedica olujnog juga koje je u ovom dijelu grada razrovalo plažu u studenom prošle godine. Do početka sezone, kao što smo jučer javili, šetnja ovim dijelom grada trebala biti biti lakša i ljepša, kao i sunčanje i kupanje.

U prosincu su započeli radovi na šetnici od marine do rta na Puntamici,taj ćemo dio u cijelosti urediti i dodatno ćemo opremiti plažu s novim sadržajima,  posaditi zelenilo, ugraditi tuševe, kabine za presvlačenje. Istodobno saniramo i mul na Puntamici tzv. novu rivu koja je potpuno urušena za zadnjeg olujnog nevremena. To će biti malo veći izdatak. U tijeku je izrada troškovnika. Radovi će se odvijati i u moru što poskupljuje radove - kazao je za naš program pročelnik Komunalnog odjela Grada Robertino Dujela. 

Još kad bi se zapuštena šuma na Puntamici očistila i uredila, ovaj dio grada postao bi novi turistički adut, no takav zahvat  neslužbeno doznajemo, priječe imovinsko-pravni odnosi .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.