Hrvatski radio

Radio Zadar

Novom opremom brže do pacijenta

31.07.2013.

11:13

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije od danas ima novu elektroničku opremu koja ubrzava i olakšava rad medicinskih dispečera te ekipa hitne pomoći na terenu. MedicinskI dispečeri pri zaprimanju dojave proslijeđuje informaciju elektronskim putem na terminal u vozilu koje se šalje na intervenciju.Program pomaže vozačima pri pronalaženju mjesta i točne adrese intervencije, omogućuje uvid dispečerima o položaju vozila na području cijele županije, te preusmjeravanje vozila na novu intervenciju.

Vozači kola hitne pomoći primjerice sad u vozilu imaju displey na kojem su ispisani svi podaci koje je dao građanin koji je pozvao hitnu. O poboljšanjima vozač zadarske hitne pomoći Križan Dražić...

"Zbog adrese nam je jako velika pomoć, tako da se sada više ne moramo mučiti i tražiti, sad nas nova oprema vodi. Dosad smo se snalazili po dojavi, ako vozač zna onda je lako, inače bi nam detalji iz dojave trebali za uputiti nas..." kazao nam je Križan Dražić.

Za nabavku i uugradnju nove opreme Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije izdvojio je 50 tisuća kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.