Hrvatski radio

Radio Zadar

Novoosnovanom Dragon boat klubu Zadar stigao čamac

13.04.2022.

12:42

Autor: Maja Milin

Dragon klub Zadar

Dragon klub Zadar

Foto: Facebook / -

U Zadar je stigao prvi dragon boat, čamac kojeg je novoosnovanom Dragon boat klubu Zadar donirao kajakaški savez Zagreb. Iako popularan u svijetu, ovaj sport dosad nije postojao u Hrvatskoj, čime je zadarska ekipa postala prva hrvatska, ali i 241. u svijetu te se pridružila Međunarodnom udruženju DB breast cancer survivors (BCS).  
Dubravka Karlović Babić, Brankica Matulj i Maja Milin u studiju Radio Zadra

Dubravka Karlović Babić, Brankica Matulj i Maja Milin u studiju Radio Zadra

Foto: Maja Milin / -

Dubravka Karlović – Babić povratnica iz Kanade koja je dvaput preboljela karcinom dojke, u Zadru je prepoznala potencijal za život i bavljenje ovim sportom. Od 2009. godine vesla u ovoj disciplini koja je, kaže, puno više od sporta. 


- Biti dio tima žena koje su prošle slično životno iskustvo, boraviti na zraku, baviti se sportom, sve to pospješuje zdravstveno ali i duhovno stanje čovjeka, njegove obitelji i šire zajednice, kaže Dubravka.


Njen optimizam i entuzijazam prepoznali su Tomislav Crnković, tajnik kajakaškog saveza Zagreb i Nikica Ljubek, voditelj kajakaškog / kanu kluba "Matija Ljubek" iz Zagreba koji su Dragon boat premjestili s Jaruna u Zadar.  


Dragon klub Zadar

Dragon klub Zadar

Foto: Facebook / -

Dubravkinu inicijativu prepoznala je i Brankica Matulj, dopredsjednica Dragon boat kluba Zadar koja je u sportu cijeli život. 


- Bez obzira jeste li se ranije bavili sportom, dođite i veslajte s nama. Održavamo kondicijske treninge prilagođene svakoj osobi, ženi, njenom psihofizičkom stanju. Treniramo u dvorani na Ravnicama, a otkako je stigao čamac, više ćete nas viđati i na moru, poručuje Brankica uz naglasak kako će Dragon boat biti vezan u malom bazenu na Kolovarama. 
Dragon boat klub Zadar

Dragon boat klub Zadar

Foto: Facebook / -

Gostujući u programu Radio Zadra, Dubravka Karlović - Babić nije krila oduševljenje i zahvalnost svim ljudima koji su joj pomogli da svoju ideju dovede do realizacije.


- Veliko hvala svima koji su mi pomogli na tom putu jer danas govorimo o službeno registriranom Dragon boat klubu Zadar u koji je upisano 20-ak žena, od kojih su neke preboljele ovu tešku dijagnozu, no klub je otvoren za sve osobe željne novih izazova i blagodati koje ovaj sport pruža, zaključuje Dubravka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.