Hrvatski radio

Radio Zadar

Novoselović : 200 milijuna kuna umjesto u klubove u privatne džepove

23.02.2017.

12:46

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Unatoč činjenici kako su se iz gradskog proračuna višemilijunski iznosi uplaćivali na račune KK Zadar i NK Zadar , oba kluba su na rubu stečaja – ustvrdio je Antun Novoselović optuživši gradsku upravu za takvo stanje.

Konferenciju za novinare sazvali smo jer se unatoč našim upozorenjiam ništa nije riješilo po pitanju uplitanja politke u sport, ustvrdio je SDP-ov gradski vijećnik Antun Novoselović. 

Unatoč činjenici kako su se iz gradskog proračuna višemilijunski iznosi uplaćivali na račune KK Zadar i NK Zadar , Nogometni klub se natječe u 3. Dalmatinskoj  ligi, KK Zadar ima katastrofalne sportske rezultate i oba kluba su na rubu stečaja – tvrdi Novoselović. Novac iz gradske blagajne prošetao je , kaže,  preko računa NK Zadar da bi završio u džepu Rena Sinovčića i njegovih tvrtki : 

            Grad Zadar i  Kalmeta se ne oglašava o tim stvarima, oni jednostavno prešućuju tu činjenicu da su u 10-ak godina, ako se uzme da je  oko 20 milijuna proračun, oko 200 milijuna uplaćeni novci u proračune određenih klubova, pogotovo KK Zadar i NK Zadar, ti su novci, vidi se iz Uskočkih optužnica, završili u privatnim džepovima.

Poništavanje skupštine Sportske zajednice Zadarske županije Novoselović smatra ispravnim činom :

             Reno Sinovčić zasigurno nije osoba koja bi trebala biti u bilo kojoj instituciji koja se bavi sportom odnosno koja se bavi razvojem djece u sportu.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.