Hrvatski radio

Radio Zadar

Novoselović: Cilj mi je pobjediti na lokalnim izborima 2021.

27.11.2017.

07:16

Autor: bk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Antun Novoselović novi je predsjednik zadarskoga SDP-a. Potpredsjednici su Irena Dragić i Daniel Radeta. Izabrano je i novo gradsko predsjedništvo stranke. Čine ga Danijela Vukoša, Jure Zubčić, Erol Gaši, Darko Vrdoljak, Nino Mrčela te Irena Dragić i Daniel Radeta.

Spreman sam preuzeti zadarski SDP-a a prvi korak bit će mi konsolidiranje stranke – najavio je novi predsjednik Antun Novoselović:

Gledat ću privući članstva, novog članstva i simpatizera u stranku, gledat ću da budemo puno vidljiviji i puno bolji u gradskom vijeću nego što smo bili dosada.

Glavni cilj mu je osvajanje vlasti na sljedećim lokalnim izborima:

Želim 2021. točnije 16.5 na lokalnim izborima pobijediti ovaj HDZ, ovaj HDZ koji 27 godina vlada ovim gradom, koji je napravio sustav, a pogotovo za vrijeme vladavine Kalmete, koji i danas iz sjene vlada, napravio sustav koji jednostavno vama priječi da se vi zaposlite u bilo koje trgovačko društvo, u gradsku upravu ili bilo koju firmu gdje oni imaju utjecaja, znači jedan mali štandić voća, a vi jednostavno ne možete dobiti  ako vi niste član i ako nemate HDZ-ovu iskaznicu.

Kako bi to postigli zadarska oporba mora biti ujedinjena ističe Novoselović:

Činjenica je da mi kao oporba smo često išli rascjepkano na izbore i jednostavno na neki način možda i pogodovali i dali vjetar u leđa HDZ-u da se održi na vlasti. Bitno je jedinstvo. To je isto bitno da se oporbene stranke u gradu međusobno ne napadaju. Da se jednostavno fokusiraju na HDZ i njegove satelite koji vladaju ovim gradom.  

Na jučerašnjoj izbornoj konvenciji izabrani su i potpredsjednici -  Irena Dragić i Daniel Radeta, te novo gradsko predsjedništvo stranke, a čine ga Danijela Vukoša, Jure Zubčić, Erol Gaši, Darko Vrdoljak, Nino Mrčela te Irena Dragić i Daniel Radeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.