Hrvatski radio

Radio Zadar

Nulti Pacijent - novo ime na glazbenoj sceni

10.05.2022.

13:27

Autor: HRT Radio Zadar

Nulti pacijent

Nulti pacijent

Foto: PR / -

Nulti pacijent je virtualni digitalno animirani band iz Zadra koji predvodi hipohondar, hologram sa tisuću izmišljenih bolesti imena Zero.


Članovi Nultog Pacijenta su neizlječivi probisvijeti, nezadovoljni mizantropi, protivnici svega postojećeg i nepostojećeg, ljubitelji jedinica i nula i nepopularne glazbe.


U kvantnom univerzumu njihovog virtualnog uma, nasumičnim odabirom nota i tekstova nastaju pjesme koje opisuju njihov strah od ljudi kao nesavršenih bića koja mogu razborito promišljati.


Ako vam uopće nije jasno o čemu se ovdje zapravo radi, nema veze, nije ni njima, a ni nama. Nulti Pacijent želi digitalnim putem predstaviti svoju prvu pjesmu "Sjedim i Čekam ".


Nadrealni spot prati i takav tekst, a melodična,, ali žestoka (čvrsta) glazbena podloga prati priču pjesme, postanak prvog digitalnog bića koje može samostalno misliti.


Nulti pacijent je svoje pjesme snimio u Twenty Twenty Studiu u Zadru. 


Za snimanje, produkciju i mastering zaslužan je Jere Šešelja, talentirani mladi producent iz Zadra koji je za svoj rad nagrađivan i glazbenom nagradom Porinom.


Spot je režirao i montirao Dinko Čvorić - Doringo, inspiriran zanimljivim ilustracijama za koje je zaslužan Vedran Rede.


Nulti Pacijent kreće u avanturu sa svojim prvim singlom "Sjedim i Čekam", a već su u pripremi novi naslovi u kojima mu se u par brojeva priključuju i renomirani hrvatski glazbenici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.