Hrvatski radio

Radio Zadar

O cijepljenju, AstraZeneci i ...

16.03.2021.

12:25

Autor: S. Dražić

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Sumnja i strah postoji među pacijentima zbog čega neki odustaju od već naručenih termina za cijepljenje. Obiteljska liječnica dr Ana Dunatov planirala je nastaviti s cijepljenjem, ali sada više nije sigurna hoće li se naručeni pacijenti odazvati.

Kakva je situacija sa cijepljenjem u Zadru s obzirom na vijesti o incidentima povezanih sa  cjepivom AstraZenece?

 U ambulanti sam dobila samo 30 doza i od toga potrošila 10. To sam cijepila prošli četvrtak. Planirala sam ponovo cijepiti za dva dana, ali sada ne znam kakav će biti odaziv i hoću li uopće cijepiti. Već je prošli tjedan bilo odustajanja zbog AstraZenece, pa smo našli nove pacijente koji su zainteresirani. Od svih koji su se cijepili samo je jedna pacijentica imala povišenu temperaturu. Svi drugi su bili bez nuspojava, rekla nam je obiteljska liječnica dr Ana Dunatov koju smo danas zatekli na punktu na Višnjiku gdje je u tijeku  organizirano cijepljenje.

 Dr Dunatov kaže kako je organizacija i odaziv dobar, ali svi koji se cijepe žele znati o kojem je cjepivu riječ. Ovaj tjedan je to Pfaizerovo cjepivo.

U razgovoru s pojedinim zdravstvenim djelatnicima može se čuti mišljenje da se s većom naklonošću gledalo na Astra Zenecu u odnosu na druga, iz razloga što je najsličnija cijepivu protiv obične gripe. 
O tome smo razgovarali i dr Miljenkom  Ljoka, koji je  među prvima počeo s cijepljenjem protiv koronavirusa. Osim što su cijepili štićenike i osoblje u Dom sv Frane, u njegovoj ambualnti cijepilo se još 200 pacijenata i to  cjepivom AstraZenece. A od nuspojava, kaže, pacijenti su uglavnom prijavljivali povišenu temperaturu do 38 stupnjeva.

 

  Poslušajte  prilog

O cijepljenju, AstraZeneci i ...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.