Hrvatski radio

Radio Zadar

O financijama, projektima do izbora za mjesne odbore

18.10.2018.

17:18

Autor: sdrazic

O financijama, projektima do izbora za mjesne odbore

O financijama, projektima do izbora za mjesne odbore

Foto: - / -

U prvom polugodištu ove godine Grad Zadar je nastavio pozitivan financijski trend iz prošle godine. Zabilježen je rast poreza na dohodak, te znatan rast poreza na promet nekretnina - čulo se na sjednici zadarskog Gradskog vijeća.

Polugodišnje Izvješće o radu zadarskog gradonačelnika naišlo je na kritiku oporbe, a podršku vladajućih.

 Ovaj dokument nije izvješće o radu gradonačelnika već je izvješće o radu upravnih odjela, komentirala je SDP-ova vijećnica Irena Dragić. Zamjera što se kao prioritete ističu projekti koji se riješavaju već 10 godina:

  Centar Mocire, nova škola na Novom Bokanjcu, novo gradsko groblje, Gospodarska zona Crno. Oprostite gradonačelniče ali ovo su prioriteti koji su sigurno 10 godina ovdje u Gradskoj upravi, a neki čak i više.

 MOSTOV vijećnik Mladen Malta potiče gradončelnika neka  bude opširniji u svojim izvješćima:

 Onaj koji vam je ovo pripremio, neću reći da je namjerno napravio ali indirektno smanjio vaš doprinos.Vi ste sa svim svojim aktivnostima izgubljeni ili skriveni.Kako pratim medije imali ste se s čim i pohvaliti.

 Ono što sam naveo ukratko smjernice su cijelog Gradskog poglavarstva. Za sve ono što oni rade na kraju sam odgovoran ja. To nije moje osobno izvješće, pa da vam ja govorim di sam bija, što sam pija, što sam trča, odgovorio je gradonačelnik Branko Dukić.

  I vijest s današnje sjednice da će izbori za članove mjesnih odbora grada Zadra biti održani u nedjelju, 9 prosinca. 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.