Hrvatski radio

Radio Zadar

O povlačenju novca iz EU u Kneževoj od 9.30h govori 6 državnih tajnika

16.04.2021.

07:37

Autor: rzd

O povlačenju novca iz EU u Kneževoj od 9.30h govori 6 državnih tajnika

O povlačenju novca iz EU u Kneževoj od 9.30h govori 6 državnih tajnika

Foto: - / -

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, priređuje danas skup u Zadru o mogućnostima financiranja projekata sredstvima EU fondova u razdoblju od 2021.-2027.. Događanja se uživo može pratiti na web stranici: https://strukturnifondovi.hr/ .

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u ulozi koordinacijskog tijela za informativno-edukativne aktivnosti o EU fondovima, organizira seriju informativnih događanja pod nazivom „EU fondovi 2021.-2027. - Nove prilike“ s ciljem informiranja zainteresirane javnosti o mogućnostima financiranja projekata sredstvima EU fondova iz nove financijske perspektive 2021.-2027., informiranja o tijeku pripreme strateških dokumenata za korištenje EU fondova u novom financijskom razdoblju te kao početak ciklusa partnerskih konzultacija u vezi izrade strateških dokumenata.

Prvo događanje u nizu održat će se u Zadru, 16. travnja 2021. u Kneževoj palači (Poljana Šime Budinića 3, Zadar) od 9.30 do 13.30 sati. Na ovom događanju bit će detaljno predstavljeni: Nacionalni plan oporavka, Kohezijska politika 2021.-2027., Europski socijalni fond +, Mogućnosti financiranja projekata za pomorstvo i ribarstvo te dosadašnja iskustva u provedbi projekata i naučene lekcije. Uz navedeno, održat će se i prigodna panel rasprava na kojoj će se razgovarati o konkretnim mogućnostima financiranja različitih projekata na nacionalnoj i u regionalnoj/lokalnoj sredini s naglaskom na mogućnosti za Zadar i Zadarsku županiju.

U programu sudjeluju: g. Branko Dukić, gradonačelnik Zadra; g. Božidar Longin, župan Zadarske županije; g. Zvonimir Savić, posebni savjetnik predsjednika Vlade za ekonomska pitanja; g. Šime Erlić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije; gđa. Maja Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike; g. Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture; g. Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma; g. Šime Mršić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede; g. Silvijo Bašić, državni tajnik Ministarstva zdravstva; g. Ante Mišura, ravnatelj Uprave za ribarstvo u Ministarstvu poljoprivrede; g. Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije; gđa. Nada Zrinušić, ravnateljica uprave u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i gđa. Marina Dujmović Vuković, ravnateljica Javne ustanove Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Detaljan program događanja dostavljamo u privitku.

Za sve zainteresirane osigurana mogućnost praćenja 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.